Viața e cum ai conduce o bicicletă. Pentru a păstra echilibrul, trebuie să te miști


La 3 mai a avut loc ziua Mondială a Libertății presei. Cu această ocazie, ziarul „Expresul”, în frunte cu Lucia Bacalu Jardan, a organizat o expoziție de fotografii, la care noi, trei dintre redactorii revistei „Ecou Eminescian” si coordonatoarea Balan Valentina, am avut oportunitatea de a participa.
A fost organizată o expoziție de poze cu oameni care au pășit pragul bibliotecii. Sunt oamenii care au fost deschiși de a comunica cu presa și a căror interviuri sunt expuse în ziarul „Expresul”. Iată doar câteva dintre aceste personalități:

Aurelian Dănilă, fostul ambasador al Republicii Moldova în Viena, el a redescoperit-o pe soprana Maria Cebotari
Constantin Bejenaru, unicul moldovean care a ajuns sa facă box de performanță, elev al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”
Valeriu Saharneanu, jurnalist, publicist si președinte al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova
Arcadie Suceveanu, președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova
Constantin Tănase, redactor-șef si jurnalist la „Timpul”
Petre Racoviță, marele tenor al Republicii Moldova la Viena
Aceștia și nu doar ei sunt oamenii de valoare ai țării noastre. Expoziția s-a numit "OAMENI", iar pozele au fost dăruite bibliotecii „Dimitre Cantemir”, care a găzduit expoziția. Ele au putut fi admirate până la sfârșitul lunii mai. Tot pe parcursul lunii mai au fost văzute și lucrările Rodicăi Guțu, femeie pasionată de confecționarea bijuteriilor, care recent s-a recalificat ca meșter în confecționarea băsmăluțelor tradiționale.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Admiterea clasa a X-a

MUZEUL ŞCOLAR – OGLINDA TRECUTULUI, PREZENTULUI ŞI VIITORULUI.

REVISTA LICEULUI „MIHAI EMINESCU”