Actitivatea extrașcolară



Una dintre cele mai bune licee din municipiu , actualul Liceu Teoretic „Mihai Eminescu”


De-a lungul timpului, începând cu anul înființării şi până în prezent, Liceul Teoretic  "M. Eminescu" din or. Ungheni şi-a demonstrat probitatea unei veritabile instituţii de formare a specialiştilor prin realizările colectivului şi a impunătorului număr de absolvenţi de autentică valoare:
 Ambros Alexandru-Primarul orașului Ungheni;

Uncuță Andrei-vicedirector IMPS IMU;
Beniuc Valentin -între 2003 și 2005 Ministru al educației din Republica Moldova;
Rogojanu Stanislav-medic în Franța;
Gurdiș Stela-medic în Franța;
Crețu Daniela-medic în SUA;
Gorohovschi Lilia-medic în SUA;
Godoroja Marina-profesor în Strasburg;
Chivriga Oleg-businessman;
 Tofan Serghei-lucrător aviație în Franța;
 Delev Nelea-Artistă Emerită de teatru.
Datorită rezultatelor remarcabile, se clasează pe locul I în topul celor mai bune şcoli din municipiu. Aşa se face că istoria instituţiei noastre este un amestec de realizări şi vicisitudini, intercalate într-un parcurs în care am deţinut mereu primele poziţii. Liceul nostru este implicat într-un șir de proiecte:
·                  ”Școala mea”;

·                  Bacău ”250km de vise și speranțe” și Iași gimnaziul ”Platon” coordinator Ilica Roza;
”Amenajarea muzeului școlar”,coordonatori Rotari Veronica, Olesea Lupu, Britcari Silvia, senatul școlar;
 ”Velocros”,coordonatori  Olesea Lupu, senatul școlar;
”Non Violența”,parteneriat Centrul de excelență în securitatea frontierei,coordonatori Rotari Veronica, Britcari Silvia;
·               ”Salvați țara”,parteneriat cu Gimnaziul nr.1 din Argeș , coorodonator Rotari Veronica împreună cu elevii clasei a 8-a ”C”;
·                  ”Împreună învățăm să ne protejăm”,parteneriat Gimnaziul Școala nr.2 din Galați;
·                  Parteneriate:Casa limbii române,Biblioteca raională ”Dimitrie Cantemir”, ”Episcopia Ungheni și Nisporeni”;
Liceul vizează activități educaţionale de pregătire temeinică a liceenilor la profilurile real şi umanist, conjugând aceasta activitate cu educarea unor adevărați patrioţi ai statului Republica Moldova, prin îmbinarea armonioasă a propagării valorilor naţionale, europene şi general-umane. 

De pe poziţiile zilei de azi, în instituţia noastră cuvântul-cheie este, cu siguranţă, termenul ,,perspectivă", care invocă implicit viitorul. Liceul se bazează pe conceptul de schimbare într-o lume a globalizării şi a competiţiei care vine să contribuie la dezvoltarea durabilă a țării noastre în condiţiile afirmării societății bazate pe competenţe. Realizarea unei educaţii profesionale şi sociale de nivel european, spre care tindem, va consolida statutul instituției noastre ca spaţiu al unei instruiri profesionale în favoarea fiecărei persoane în parte şi a întregii societății în ansamblu. 
În această instituţie şcolară, se practică un învățământ care încurajează competența, în scopul formării unui absolvent responsabil și competent, dovada clară fiind și rezultatele obținute de elevi în cadrul olimpiadelor. 
Eforturile elevilor şi ale dascălilor  Liceului Teoretic  "M. Eminescu"  care au performat în cadrul olimpiadelor şcolare, organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, sunt  recompensate in cadrul activității dedicate ultimului sunet. De asemenea,  în incintă liceului sunt practicate diverse activități extrașcolare,  printre care se remarcă: Club de dezbateri, Ansamblu de flueriști,
Cerc Web design, Cerc de jurnalism ”Jurnalismul-calea spre adevăr”, Teatru social-teatrul comicării și a interacțiunii, Cenaclul literatură. de creații proprii „Rătăciri de Stele”, Tânărul Chimist, Atenție la trafic, Orchestra vocală instrumentală etc.
Astfel, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” se situează în rândurile reprezentative ale municipiului, fiind considerată drept o prestigioasă instituție de învățământ preuniversitară. Prin realizările obținute de un corpul didactic experimentat, performanțele elevilor și absolvenților săi, sunt reprezentate pentru Ungheni, reușind să-și cinstească patronul său spiritual, Mihai Eminescu.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Admiterea clasa a X-a

MUZEUL ŞCOLAR – OGLINDA TRECUTULUI, PREZENTULUI ŞI VIITORULUI.

REVISTA LICEULUI „MIHAI EMINESCU”