„Erudiții”, aduc o nouă victorie sau #UNIQ 2019 Finala

Ce-a de a 30-a aniversare a Convenției cu privire la Drepturile Copilului, a fost sărbătorită în stilul Asociației de Jocuri Intelectuale din Moldova. Cu a-ți ghicit : un joc intelectual,(#UNIQ 2019), organizat în colaborare cu UNICEF Moldova. 
Evenimentul a întrunit 12 echipe, formate din elevi, care pentru o zi au uitat de lecțiile ordinare și au dat răspuns la 34 de întrebări (undeva pe acolo).
Fiecare întrebare a pus accentul pe o problemă cu care se confruntă tinerele generații și/sau realizările lor.

 Pe 20 noiembrie 2019, la ArtCor  s-a desfășurat etapa finală a Jocului Intelectual „#UNIQ”, cu genericul ”30 de ani de la Adoptarea Convenției pentru Drepturile Copiilor”.
Această etapă a fost una neobișnuită. „ciudățenia”, a fost faptul că fiecare echipă a fost formată din 7 membri, nu 6, cum a fost la etapa locală.  Cel de-al 7-lea membru, a fost „o personalitate din Republica Moldova”.
Astfel prin tragerea la sorți echipa noastră a avut onoarea de a juca prima rundă alături de  Deputatul din Parlamentul RM, Domnul Dinu Plîngău,
în celelalte runde am avut ca mentor pe Doamna Angela Munteanu, Ofițer Comunicare UNICEF Moldova.
 Echipa noastră a fost formată din elevii clasei a XII-a „A”: Chiruța Mihai, Dragomir Diana, Dobîndă Mădălina, Malina Vlada, Frunze Dumitru, și Căpinanul Basoc Capitolina, însoțiți de domnul. Alexandru Popescu , psihologul liceului.




Mulțumim mult, organizatorilor, pentru tot, inclusiv pentru surpriză.
 

Uitasem: Echipa Noastră, se mândrește cu locul II.
Mai multe dedalii, inclusiv despre surpriza noastră, care a fost o Vizită în Parlamentul Republicii Moldova, găsiți pe pagina oficială a UNICEF Moldova,

















Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Admiterea clasa a X-a

MUZEUL ŞCOLAR – OGLINDA TRECUTULUI, PREZENTULUI ŞI VIITORULUI.

REVISTA LICEULUI „MIHAI EMINESCU”