Hramul Liceului, sărbătorit cu mult fast


În data de 21 noiembrie 2019, avut loc o sărbătoare frumoasă „Hramul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”. Cu ocazia acestui evenument liceul a fost vizitat de circa 60 de reprezentanți ai altor colegii și gimnazii din România și anume: Gimnaziul „Ovid Desușianu” din Făgarași”, Gimnaziul „Constantin Platov” din Bacău și Colegiul ”Nicolae Titulescu” din Brașov. Ținem să menționăm că pe  lângă profesorii și directorii acestor instituții,au venit un grup de elevi, care au rămasplăcut surprinși de colegiilor de peste Prut.
S-a îmbrăcat in straie de sărbătoare, holul au fost amenajate foarte frumos și au fost angajați experți, care reprezentau tradițiile și obiceiurile noastre, astfel încâtera o plăceresă mergi pe lângă ele. La primul etaj, oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și sare de către elevii claselor a XI-a : Chirileac Ion, Lisenco Elivira, Papescu Dan și Șalaru Evelina. După carela etajul doi, elevele clasei a X-a „A”:Bologan Noemi și Barnaciuc Ecaterina au prezentat oaspeților informații despre meșteșugurile populare:împlătitul din lozie, olăritul, țesutul.
Al treilea popas a fost în cabinetul metodic de către elevele clasei a IX-a „C”: Badura Loredana și Scutelnic Alexandra au servit din bucatele tradiționale ale poporului moldav altă expoziție a fost organizată de elevii claselor primare și tot datorită lor, după finalizarea orelor, a avut loc un concert cu această 

ocazie. Astfel, oaspeții s-au simțit ca la ei acasărămânând încăntați și impresionați de ceea ce au văzut și simțit. A fost o zi mununată, în care s-au promovat obiceiurile tradițiile, punânduse accent pe valorile morale- spirituale. Și nu în ultimul rând, aducem mulțumiri tuturor elevilor care s-au implicat pentru ca această zi să fi una unică, dar și tututror profesorilor pentru efortul enorm pe care l-au depus.
Autori: Bologan Noemi și 
Ceaglei Valenia clasa a X-a „A”
 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Admiterea clasa a X-a

MUZEUL ŞCOLAR – OGLINDA TRECUTULUI, PREZENTULUI ŞI VIITORULUI.

REVISTA LICEULUI „MIHAI EMINESCU”